Autor: Tanjug, 021

Novi Sad
15.01.2020.
07:23 > 08:08
Novi pravilnik o korišćenju kesa trebalo bi da predvidi mogućnost upotrebe tri vrste kesa - polietilenske, kompostirajuće i kese sa aditivom za oksidativnu razgradnju i biorazgradnju, smatraju stručnjaci Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu, u jedinoj akreditovanoj Laboratoriji za ambalažu i pakovanje.
  • Seljak čovek

    18.06.2022 01:23
    I šta sada posle Zakona?
    Dragi stručjjaci sa tehnološkog fakulteta i ostali stručnjaci, kesa u koju pakujem proizvode je ok što se tiče ekologije, a šta je sa ptoizvodima koje kupujem i ubacujemnu kesu. Recimo mleko koje se pakuje u ldpe ili možda pizza koja se prodaje u gd2 kartonu bez barijerne zaštite,... al bitno je je da kesa byde u dkladu sa ekologijom
  • MLAĐANA

    15.01.2020 17:18
    Zabrana korišćenja mobilnih
    Ako ćemo zabraniti svu plastikariju, da onda prvo krenemo od mobilnih telefona. Oni su skoro celi od plastike, a da i računare, pod obavezno.
  • Student sa Tehnologi

    15.01.2020 10:22
    Znaju Inženjeri zastite zivotne sredine bolje nego profesorica Lazic sa Tehnoloskog koja taj posao radi 30g!!!!!
  • hmmmm

    15.01.2020 10:20
    zabranite plastikariju pomrecemo
  • Jole

    15.01.2020 09:25
    Definisati i biorazgradivo
    Koliko znam, "bio-razgradive" i "razgradive" kese su dve razlicite stvari. Obicne "razgradive" su cak stetnije od plasticnih, ali opet jeftinije od bio-razgradivih. Nadam se da gospoda sa fakulteta kao i oni koji o svemu odlucuju vise vode racuna o kvalitetu tog odpada nego o ceni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna